DOLAR 41,0955 0,51%
EURO 48,0016 0,58%
ALTIN 4.505,060,51
BITCOIN 46314140,94%
Diyarbakır
35°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

EÜAŞ ve TEİAŞ’a toplam 1036 personel alınacak

EÜAŞ ve TEİAŞ’a toplam 1036 personel alınacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) ile Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) kadrolarını güçlendirmek amacıyla toplam 1036 personel alınacağını duyurdu.

ABONE OL
19 Nisan 2025 12:16
EÜAŞ ve TEİAŞ’a toplam 1036 personel alınacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

19 Nisan 2025 12:16


Kaynak: AA

Bayraktar, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin enerji sektöründe insan kaynağını güçlendirmek üzere yeni bir adım attıklarını bildirdi.

EÜAŞ’a 601 teknisyen ve büro görevlisi, TEİAŞ’a ise 435 tekniker ve destek personeli olmak üzere toplam 1036 kişinin kadroya dahil edileceğini belirten Bayraktar, “Yeni arkadaşlarımızın, üretimden iletime uzanan enerji altyapımızın her aşamasına katkı sunacağına inanıyorum. Kendilerine şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.
EÜAŞ VE TEİAŞ kadrolarına başvuru nasıl olacak?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kadrolara kimlerin başvurabileceğine ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Buna göre, adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve 36 yaşından gün almamış bulunmaları gerekiyor.

Engelli kontenjanına başvuracak adaylarda en az lise veya dengi okul mezunu olma şartı aranırken, diğer adayların endüstri meslek ya da teknik liselerin Elektrik-Elektronik Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Kimya Teknolojisi veya Makine Teknolojisi gibi bölümlerinden mezun olmaları isteniyor.

 

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP