DOLAR 41,1138 0,54%
EURO 47,8339 0,62%
ALTIN 4.482,06-0,01
BITCOIN 45949150,64%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eski Japon Pasajında Sessizlik Hakimiyet Sürüyor!

Eski Japon Pasajında Sessizlik Hakimiyet Sürüyor!

Değişen koşullar nedeni ile ticari faaliyetleri düşen pasajlarda sessizlik hakimiyet sürüyor. Esnaf zor günler yaşadığını söylerken, Diyarbakırlıları pasajlarda alışveriş yapmaya davet ediyor.

ABONE OL
18 Temmuz 2025 11:09
Eski Japon Pasajında Sessizlik Hakimiyet Sürüyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Temmuz 2025 11:09


Kaynak: BİLAL DALGIÇ

Bir dönemin gözde noktaları arasında ayrıcalıklı bir yer edinen pasajlarda şimdilerde sessizlik hakimiyet sürüyor. Söz konusu pasajlardan biride Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Melik Ahmet Caddesi üzerinde bulunan Eski Japon Pasajı oluyor. Oluşan sessizliğin temel nedeni ise pasaj esnafına göre kent genelinde alışveriş merkezlerinin sayısının artması ve e- ticaret oluyor.

Son yıllarda unutulma noktasına gelen pasaj sınırlı alışveriş faaliyetine ev sahipliği yaparken esnaf ise bu durumdan yakınıyor. Öte yandan pasaj katlarında kimi noktalar tahliye edilerek depo olarak kullanılırken, kimi mağazalar ise Diyarbakırlı vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Pasajda uzun bir süredir esnaflık yapan vatandaşların aktardığına göre satış yapamamaktan en çok kiracılar etkileniyor. Ayrıca esnaflar kira ve diğer giderleri toparlamakta zorluk çektiğini belirtirken, yaşanan olumsuz tablodan kurtulmak için Diyarbakırlı vatandaşların pasaj esnafını hatırlamasının gerekli olduğunu vurguluyor.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.