Mayıs ayının ilk haftası ile başlayan dut sezonu Temmuz ayına yaklaşılması ile son buluyor. Diyarbakır’ın çeşitli noktalarında bulunan ağaçlar sıcaklık nedeni ile bir yandan dut dökmeye başlarken, bir yandan dutlar ağaç dallarında kurumaya yüz tuttu.
Öte yandan yaklaşık olarak iki ayı aşkın bir süredir devam eden dut sezonu her yıl kimi vatandaşlar için maddi kazanç kapısı olmasından dolayı da önem taşıyor. Ayrıca Sur ilçesinde karadut satıcılığı yapan esnaflara göre bu yıl dut ağaçlarından elde edilen verim yüksek oranda gerçekleşti.
Diğer yandan dut yetiştiriciliği yapan kimi vatandaşlar, Diyarbakır’ın yüksek kesimlerinde bulunan dut ağaçlarının şehir merkezine göre bir müddet daha dut vermeye devam edeceğini aktardı.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025