Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Çınar ilçesine bağlı Yukarı Mollaali Mahallesi Doluçanak Küme Evleri’nde yaşayan yaklaşık 500 yurttaşın uzun süredir devam eden kanalizasyon sorununu çözmek için çalışma yürütüyor. “Diyarbakır İli Merkez ve Kırsal Mahallelerde Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hatlarının Döşenmesi ve Rehabilitasyonu Yapım İşi” kapsamında yürütülen imalatta 2 bin 500 metrelik hattın 2 bin 300 metresi tamamlanarak son aşamaya geçildi. Kanalizasyon hattının bulunmaması nedeniyle uzun yıllardır çevresel ve sağlık riski oluşturan bölgede, DİSKİ’nin çalışmalarıyla sağlıklı ve güvenli altyapı hedefleniyor.
Yaklaşık bir buçuk aydır süren çalışmaların tamamlanmasıyla bölgede açıkta akan atıksu, koku ve taşma sorunları son bulacak; mahalle sağlıklı ve güvenli bir altyapıya kavuşacak.
Mahallenin yıllardır süren sorunu bitiyor
Mahalle sakini Hamit Babat, yürütülen çalışmanın bölge halkı için önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirterek şunları söyledi: “Yaklaşık 60 yıldır burada yaşıyoruz. Köyümüz 65 hane ve 500 kişilik nüfustan oluşuyor. Uzun süreden beri altyapı sorunu yaşıyorduk. Bunun için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine başvuru yaptık. Talebimiz DİSKİ’ye iletildi ve çalışmalar başladı. Bir süredir devam eden çalışmalar da sona yaklaşmış durumda. Başta DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu’na, Genel Müdür Yardımcısı Serdar Arslan’a, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak’a ve emeği geçen tüm ekiplere teşekkür ediyoruz. Gerçekten kıymetli bir emek verdiler. Bu altyapı çalışması başlamadan önce yaz ve kış aylarında büyük zorluklar yaşıyorduk. Yazın açıkta akan atıksulardan yayılan kokular nedeniyle insanlar hastalanıyordu. Halk, kendi yönetiminin sorunlarıyla ilgilendiğini gördüğünde mutlu oluyor. Benzer çalışmaların devam etmesini istiyoruz.”




