Diyarbakır’ın birçok merkez ilçesinde şu an için devam eden inşaatlarda yapı firmaları ve usta işçiler kalifiye işçi bulamadıklarını belirtiyor. Özelliklede bu sorunun inşaat yapım sürelerinin uzamasına neden olmasından yakınan yapı usta ve firmaları eleman yetiştirmek istediklerini belirtiyor.
Diyarbakır’da inşaat işçilerinin en düşük günlük çalışma ücretlerinin 1800 liraya kadar çıktığını vurgulayan yapı ustaları yeni nesil elemanlar yetiştirmek istediklerini fakat işin zorluluğundan dolayı çalışmak isteyen kişilerin genellikle yapının daha hafif yapım alanlarında çalıştıkları için yapı iskeletini oluşturan kalıp ve demir işçiliğinde sorun yaşadıklarını dile getirdi.
Yapı usta ve firma yetkilileri inşaat işinde çalışanlar daha çok duvar, sıva, tesisat ve diğer kolay alanları seçtiklerini bu durumdan dolayı yapı iskeletinin geciktiği belirterek, meslek liselerinde okuyan gençlerin yapıların iskeletini oluşturan demir ve kalıp işçiliğine de yönelmelerini arzu ettiklerini söyledi.
DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025EKONOMİ
27 Ağustos 2025