Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) geçtiğimiz yıl Diyarbakır’ın birçok noktasında sokak, cadde ve mahallelerin daha iyi aydınlatılması amacı ile büyük bir çalışma içerisine girerek, aydınlatma sistemlerini kurmuştu. Bu aydınlatma sistemleri, yapım çalışmalarının ardından faaliyete alınarak Diyarbakırlı vatandaşların hizmetine sunulmuştu.
Ancak geçen süre içerisinde kimi noktalarda bir takım sorunların oluşması söz konusu olmaya devam ediyor. Bazı cadde ve sokaklarda aydınlatma direkleri tamamen çalışmazken, kimi yerlerde ise bazı aydınlatma direklerinin bağımsız olarak çalışmadığı görülüyor. Bu durum gündüz sürelerinin kısaldığı şu günlerde başlı başına bir sorun olarak vatandaşları mağdur edilmesine neden oluyor.
Zira gündüz sürelerinin kısalması nedeni ile sabahın erken saatlerinde ve aksam vakitlerinde Diyarbakırlılar işyerlerine, okullarına ve evlerine karanlık bir ortamda ulaşıyor. Bu neden ile sokak ve cadde aydınlatması Diyarbakırlılar için büyük önem arz ediyor. Ancak Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi 514. Sokak ve civarında bulunan aydınlatma sisteminin çalışmaması gündüz sürelerinin kısaldığı şu günler vatandaşların mağdur edilmesine zemin hazırlıyor.
Çevrede çok sayıda okul, işyeri ve konutun bulunması nedeni ile vatandaşlar DEDAŞ ekiplerinin aydınlatma sistemlerinde görülen sorunu gidermesinin gerekli olduğunu ve aydınlatma sistemlerinin çalışmamasını fırsat bilen hırsızların görüldüğünü ifade ediyor.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025