Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Buhara 2 Apartmanı sakinleri, yaşadıkları korku ve çaresizlikle yetkililerden yardım bekliyor. Yaklaşık iki ay önce yan taraflarındaki Özbek Apartmanı’nın yıkımı sırasında ağır hasar alan bina, şu an büyük bir tehlike arz ediyor. Ancak evlerini terk edemeyen beş aile, hem binanın çökme riskine karşı korku içinde yaşıyor hem de hırsızlık olaylarıyla mücadele etmek zorunda kalıyor.
“Binamız Yıkılmak Üzere Ama Gidecek Yerimiz Yok”
Buhara 2 Apartmanı sakinlerinden İdris Erdoğan, 32 dairelik binada hâlâ beş ailenin yaşamak zorunda olduğunu belirterek, “Özbek Apartmanı’nın yıkımı sırasında bizim binamız da ciddi hasar aldı. Gelen mühendisler, binanın acilen boşaltılması gerektiğini söyledi. Ancak gidecek hiçbir yerimiz yok. Maddi durumumuz kötü, taşınmamız mümkün değil,” dedi.
Bina sakinleri, yetkililere defalarca başvurduklarını ancak herhangi bir çözüm üretilmediğini söylüyor. “Korku içinde yaşıyoruz. Gece bina çöker mi diye uykusuz kalıyoruz. Çocuklarımız var, ne yapacağımızı bilmiyoruz,” diyerek içinde bulundukları çaresizliği dile getiriyorlar.
Çökme Tehlikesinin Yanında Bir de Hırsızlık Korkusu
Bina sakinlerinin yaşadığı tek sorun çökme riski değil. Boşaltılan dairelerin hırsızlar tarafından hedef alınması da apartman sakinlerini endişelendiriyor. “İnsanlar can güvenliği için evlerini terk etti ama hırsızlar buraya dadandı. Gece sesler duyuyoruz, kapılar zorlanıyor. Bütün bunlarla tek başımıza mücadele ediyoruz,” diyen apartman sakinleri, güvenlik konusunda da büyük bir mağduriyet yaşadıklarını vurguluyor.
Yetkililere Çağrı: “Bir Felaket Yaşanmadan Önlem Alınsın”
Buhara 2 Apartmanı sakinleri, yetkililere çağrıda bulunarak çözüm istiyor. “Bizi buradan çıkaracak, güvenli bir yere yerleştirecek bir çözüm bekliyoruz. Eğer bina yıkılırsa ve biz içeride olursak bunun sorumlusu kim olacak?” diye soruyorlar.
Özellikle Diyarbakır’da deprem sonrası hasarlı binaların büyük bir tehlike arz ettiğini hatırlatan vatandaşlar, bu tür olayların önüne geçilmesi için daha hızlı ve etkili adımlar atılması gerektiğini belirtiyor. Yetkililerin nasıl bir çözüm sunacağı ise merakla bekleniyor.
DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025EKONOMİ
27 Ağustos 2025