DOLAR 41,0956 0,51%
EURO 47,8168 0,58%
ALTIN 4.481,670,08
BITCOIN 45948901,92%
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Yıkım Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır’da Yıkım Çalışmaları Devam Ediyor

6 Şubat 2022 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen Diyarbakır'da ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları hala devam ediyor. Depremin etkilerini en ağır hisseden kentlerden biri olan Diyarbakır'da binin üzerinde ağır hasarlı bina yıkıldı.

ABONE OL
25 Kasım 2024 13:44
Diyarbakır’da Yıkım Çalışmaları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

25 Kasım 2024 13:44


Kaynak: RAMAZAN SEYKAN

Özellikle Bağlar ilçesi, depremin yıkıcı etkisini en fazla hisseden bölgelerden biri olarak öne çıkıyor. İlçedeki Mevlana Halit Mahallesi, ağır hasarlı binaların yoğunluğuyla dikkat çekiyor. Mahallede yıkım ekipleri, güvenlik önlemleri eşliğinde çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.
Bölge halkı, yıkımların tamamlanmasının ardından kalıcı konut projelerinin hızla hayata geçirilmesini bekliyor. Yıkımlar sırasında alınan önlemler ise çevrede yaşayan vatandaşların güvenliğini sağlamayı hedefliyor.
Uzmanlar, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması ve olası depremlere karşı daha dayanıklı yapıların inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekerken, Mevlana Halit Mahallesi’ndeki yıkımların önümüzdeki aylarda da devam etmesi bekleniyor.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP