Diyarbakır’da şehrin en işlek caddelerinden biri olan Yeni Hal Caddesi’nde bulunan otobüs durağının önündeki kaldırımda ciddi bozulmalar meydana geldi. Bu durum, yaya güvenliğini ciddi şekilde tehdit ediyor. Bozulan kaldırım taşları ve yükseltiler, özellikle yaşlılar ve çocuklar için düşme riski oluşturuyor.
Engelliler için büyük engel
Yalnızca yaya güvenliği değil, aynı zamanda engelli vatandaşlar için de önemli bir sorun söz konusu. Otobüs durağına giden herhangi bir engelli yolu bulunmuyor, bu da tekerlekli sandalye kullanıcıları ve görme engelli bireyler için ciddi bir erişim sorunu yaratıyor.
Yetkililere çağrı
Vatandaşlar, bu sorunun acilen çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor. “Günlük hayatımızı olumsuz etkileyen bu duruma karşı bir an önce önlem alınmasını istiyoruz” şeklinde konuşan bir yaya, yetkililerin bu soruna duyarsız kalmaması gerektiğini vurguladı
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025