Diyarbakır’da sabah saatlerinde başlayan yağmur, şemsiye satıcılarının yüzünü güldürdü. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, geçici çözüm olarak sokak satıcılarından şemsiye satın aldı. Ancak artan fiyatlar dikkat çekti.
Geçtiğimiz yıl 100 ila 250 lira arasında satılan şemsiyelerin fiyatları bu yıl neredeyse iki katına çıkarak 200 ila 500 TL arasında değişiyor. Fiyatlardaki artışa rağmen, satıcılar yoğun talep gördüklerini belirtiyor.
Satıcılar Memnun, Vatandaş Şikayetçi
Şemsiye satıcısı Haydar Baykal, yağmurun başladığı andan itibaren satışların arttığını ifade etti:
“Sabah erken saatlerde tezgahımı açtım, bir saat içinde 20’den fazla şemsiye sattım. Fiyatlar yüksek ama bu bizimle ilgili değil, ürünlerin alım maliyetleri çok arttı.”
Vatandaşlar ise fiyatların yüksekliğinden şikayetçi. Yağmura hazırlıksız yakalanan bir alıcı, şemsiyeyi mecburen almak zorunda kaldığını belirterek, “Her yıl fiyatlar daha da artıyor. Bu kadar pahalı olacağını düşünmemiştim ama ıslanmamak için almak zorunda kaldım” dedi.
Meteoroloji yetkilileri ise yağışların hafta boyunca aralıklarla devam edeceğini belirtiyor. Bu da, şemsiye satıcılarının yoğun bir hafta geçireceği anlamına geliyor.
DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025EKONOMİ
27 Ağustos 2025