Kiraz hasat sezonunun başlaması ile tezgahlarda yer almaya başladı. Ancak kiraz satış sezonunun başlaması ile değil fiyatı ile adından söz ettiriyor. Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde kurulan semt pazarlarında satılan kirazın kilogram satış fiyatı görenlerin bir daha dönüp baktırıyor. Bu durumun temel nedeni ise hasat sezonun yeni başlamasından kaynaklandığı vatandaşlar ve pazarcı esnafı tarafından belirtiliyor.
Öte yandan kilogram fiyatı 750 lira olan kirazı satamayan pazarcı esnafı ise birkaç gündür tane ile satış yapmaya başladığını söylerken, satışlarının istenilen doğrultuda olmadığını vurguluyor. Şuan için kimi tezgahlarda tane ile satılan kirazın fiyatı 15 lira olurken, ilerleyen günlerde hasat ile artan ürünün bollaşması ile mevcut tablonun tersine dönmesi bekleniyor.
Vatandaşlar Tepkili!
Kiraz gibi temel meyve kaynaklarının yüksek rakamlardan satışa sunulmasına tepki gösteren kimi Diyarbakırlılar ise “senede bir buçuk ay gibi kısa süre tezgahlarda yer alan kirazın 2025 Diyarbakır’ında tane ile satılması halimizin temel göstergesidir. Biz ölmeyecek kadar tüketir hale geldik. İstediğimiz kadar tüketmiyoruz” şeklinde konuşarak duruma tepki gösterdi.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025