DOLAR 41,1102 0,52%
EURO 47,8913 0,59%
ALTIN 4.473,13-0,20
BITCOIN 45771000,35%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da piyano ve dengbêji dinletisi

Diyarbakır’da piyano ve dengbêji dinletisi

Diyarbakır’da Surp Giragos Kilisesi’nde Piyanist Welat Tayfur ve Dengbêj Sarya Ertaş, büyüleyici bir performans sergiledi.

ABONE OL
6 Haziran 2024 13:00
Diyarbakır’da piyano ve dengbêji dinletisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Haziran 2024 13:00


Kaynak: İBRAHİM İNANÇ YILDIZ

Diyarbakır’da Ma Music Akademisi’nin düzenlediği 6’ncı Ma Music Günleri büyük bir ilgiyle devam ediyor. Bu yıl etkinlikler, Rênçber Ezîz’in anısına gerçekleştiriliyor. Etkinliklerin en dikkat çekici anlarından biri, Surp Giragos Kilisesi’nde gerçekleştirilen piyano ve dengbêj dinletisi oldu.
Bu özel dinleti, Piyanist Welat Tayfur ve Dengbêj Sarya Ertaş tarafından sunuldu. Klasik piyano ile geleneksel Kürt sanatı arasında köprü kuran büyüleyici bir performans sergilendi. Yoğun bir katılımın olduğu etkinlikte katılımcılar, piyano melodileri ile Dengbêj’in dokunaklı hikâye anlatımının uyumlu karışımından derinden etkilendiler. Dinleyicilerden tam not alırken performans dakikalarca ayakta alkışlandı.
Ma Music Günleri, bölgenin zengin kültürel mirasını kutlamaya ve yerel sanatçıların yeteneklerini sergilemeye devam ediyor. Bu tür etkinlikler, Diyarbakır’ın kültürel dokusunu daha geniş kitlelere tanıtma ve müziğin birleştirici gücünü vurgulama amacını taşıyor.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP