DOLAR 41,1877 0,26%
EURO 47,9878 0,45%
ALTIN 4.686,78-0,50
BITCOIN 4555923-0,85%
Diyarbakır
37°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Okul kayıtlarında keşmekeşlik!

Diyarbakır’da Okul kayıtlarında keşmekeşlik!

Okulların açılmasına sayılı günler kala ilimizde her sene olduğu gibi yine kayıt keşmekeşliği yaşanıyor. Her yıl yaşanan kayıt keşmekeşliği bu yıl da Yenişehir ilçesi Üçkuyu mahallesinde görüldü.

ABONE OL
3 Eylül 2025 15:42
Diyarbakır’da Okul kayıtlarında keşmekeşlik!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3 Eylül 2025 15:42


Kaynak: MEHMET EMİN ALTUN

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Üçkuyu mahallesinde bulunan Osman Ocak Nakipoğlu ortaokuluna kayıt yaptırmak isteyen veliler kayıt keşmekeşliğinden dolayı adeta isyan etme noktasına geldi. Okulun hemen karşısına yapımı yeni biten Cahit Arf Ortaokuluna yönlendirilen veliler isyan ederek ayni aileden iki çocuğun ayrı okulda eğitim görmesine neden olan yetkililere veryansın etti.


Yenişehir ilçesi Üçkuyu Mahallesinde Osman Ocak Nakipoğlu Ortaokulunun hemen yanında yaklaşık 50 metre mesafede 277 TOKİ Konutlarında oturan site sakinleri yeni okul yapımı bahanesiyle çocuklarını okula kayıt yaptıramazken inşaatı tamamlanan Cahit Arf Ortaokuluna kayıt yaptırmaya mecbur bırakılıyor.
Geçtiğimiz yıl çocuklarını Osman Ocak Nakipoğlu Ortaokuluna kaydeden veliler, ortaokul çağına gelen diğer çocuklarının kaydını ise aynı okula yaptırmak isteyince hiç ummadıkları bir yanıtla karşılaştılar.
Çocuklarının aynı okulda okumasını isteyen öğrenci velileri farklı bir okula yönlendirilirken, Osman Ocak Nakipoğlu Ortaokulu yönetiminin bu sorunun kaynağının kendileri değil planlamayı yapan ilçe milli eğitim müdürlüğü olduğunu aktardığını belirtiyorlar.


Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kağıt üstünde adrese dayalı dağıtım yapmasından dolayı okula kilometrelerce uzaktaki mahallelerden ve taşımalı sistemle taşınan öğrencilerin kayıt yaptırabildiği okula, 50 metre mesafede oturan site sakinlerinin kayıt yaptıramamasına isyan eden veliler ilçe milli eğitim müdürlüğünün yaptığı yanlışlığın bir önce düzeltilmesini talep ediyorlar.
“Ben yaptım oldu demekle hiçbir şeyin olamayacağını” söyleyen veliler “Bu şekilde bir uygulama olmaz. Geçen sene diğer evladımın kaydını Osman Ocak Nakipoğlu Ortokuluna yaptım bu sene ise bize sizin çocuğun kaydı karşıda açılan Cahit Arf Ortaokuluna yapılmış cevabıyla karşılaşıyoruz. Evimizin hemen karşısında yer alan bir okula çocuğumuzun kaydını yaptıramayacaksak daha ne yapacağız” şeklinde isyanlarını dile getirdiler.
Okulların açılmasına sayılı günler kala bu sorunun bir an önce çözümlenmesini talep eden veliler “inşaatı yeni bitmiş okula daha üç gün önce müdür atandı. Okulun birçok eksiği bulunuyor. Sistemi oturmamış bir okula neden bizim çocukları gönderelim. Madem yeni okul açılıyorsa o zaman buraya başka mahalleden gelen öğrencileri neden kaydetmiyorlar da bizi buna mecbur kılıyorlar. Yetkililere buradan sesleniyor. Derhal bu yanlış ve anlaşılmaz uygulamaya son verilsin ve bu sorunumuz çözülsün” şeklinde konuştular.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP