DOLAR 41,1139 0,53%
EURO 47,8587 0,59%
ALTIN 4.485,020,06
BITCOIN %
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Kurutulmuş Meyveler Altınla Yarışıyor

Diyarbakır’da Kurutulmuş Meyveler Altınla Yarışıyor

Diyarbakır’da son dönemde fiyatlarıyla dikkat çeken kurutulmuş meyveler, adeta altınla yarışıyor. Kilogramı 500 ile 900 TL arasında değişen fiyatlarla satılan bu lezzetler, hem besleyici özellikleri hem de cep yakan maliyetleriyle gündemde.

ABONE OL
23 Şubat 2025 13:38
Diyarbakır’da Kurutulmuş Meyveler Altınla Yarışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

23 Şubat 2025 13:38


Kaynak: RAMAZAN SEYKAN

Özellikle Sur ilçesindeki çerez ve kuruyemiş dükkanlarının vitrinlerini süsleyen kurutulmuş meyveler, rengarenk görünümleriyle müşterilerin ilgisini çekiyor. Kuru kayısı, incir, üzüm, hurma ve tropikal meyvelerden oluşan bu ürünler, sağlıklı beslenmeye önem verenlerin gözdesi olmaya devam ederken, fiyatlarıyla da cep yakıyor.

ESNAF FİYATLARDAN ŞİKAYETÇİ

Çerez ve kuruyemiş satışı yapan esnaf, fiyatların yükselmesinin nedenini artan üretim maliyetleri ve tedarik sürecindeki sıkıntılar olarak açıklıyor. Diyarbakır’da uzun yıllardır kuruyemişçilik yapan Mehmet Kaya, son dönemde kurutulmuş meyvelerin fiyatlarının ciddi şekilde arttığını belirterek, “Geçen yıl 300-400 TL arasında sattığımız ürünler bu yıl 500-900 TL bandına çıktı. Müşteriler yüksek fiyatlardan şikayetçi, biz de satış yapmakta zorlanıyoruz” dedi.

TÜKETİCİLERİN TERCİHİ DEĞİŞİYOR

Sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olan kurutulmuş meyveler, özellikle kış aylarında büyük ilgi görüyor. Ancak fiyatlardaki artış, tüketicileri daha uygun fiyatlı alternatiflere yönlendiriyor. Diyarbakırlı vatandaşlardan Ayşe Demir, “Eskiden kilo kilo alırdık, şimdi gramla almaya başladık. Fiyatlar uçmuş durumda” diye konuştu.
Uzmanlar ise kurutulmuş meyvelerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve sağlıklı beslenme için önemli bir yere sahip olduğunu belirtiyor. Ancak fiyatların artmaya devam etmesi durumunda, halkın bu ürünlere ulaşmasının daha da zorlaşabileceği ifade ediliyor.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP