Geçtiğimiz yıl kilosu 300-400 TL arasında satılan kaçak çayın kilogram fiyatı, bugün 700-800 TL’yi aştı. Kaçak çaya gelen bu zam, bölgedeki çay tiryakilerini de kara kara düşündürüyor.
“Her Gün 5 Demlik Çay Demliyorum, Artık Zorlanıyoruz”
Sur ilçesinde kahvehane işleten Ahmet Yalın, yaşadığı sıkıntıyı şu sözlerle ifade etti:
“Müşteriye kaliteli çay sunmak istiyoruz. Yıllardır alıştığımız çaylar bunlar. Ancak son zamanlarda kaçak çaya da ciddi zam geldi. Her gün 4-5 demlik çay demliyorum. Bu da haftalık 3-4 kilo çay demek. Bu fiyatlarla hem maliyet artıyor hem kazanç düşüyor.”
Talep Var, Ama Alım Gücü Düşüyor
Diyarbakır’da kaçak çaya olan ilginin nedenlerinden biri de tadının yerli çaylara göre daha keskin ve koyu olması. Ancak artan fiyatlar nedeniyle vatandaşlar da artık gramla çay alır hale geldi. Özellikle emekliler ve dar gelirli vatandaşlar, çay tüketiminden kısmaya başladı.
DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025EKONOMİ
27 Ağustos 2025