Son günlerde, İsrail ürünlerinin indirimli fiyatlarla satışa sunulması ve yanlarında hediye olarak sunulan ürünler, Diyarbakır’daki boykot hareketini daha da güçlendirdi. Vatandaşlar, bu tür uygulamaları, İsrail’in Filistin ve Gazze’deki saldırılarına karşı verdikleri tepkinin bir parçası olarak değerlendiriyorlar.
Bu konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz vatandaşlardan Yusuf Fidan, İsrail mallarına yönelik boykotlarının nedenini şu şekilde açıkladı: “İsrail’in Filistin’e ve Gazze’ye karşı gerçekleştirdiği insanlık dışı muameleler ve saldırıları şiddetle kınıyoruz. Burada İsrail mallarını protesto ederek almıyoruz. Çünkü alınan İsrail malları, Filistinli kardeşlerimize mermi ve bomba olarak geri dönüyor. İsrail mallarında indirim, hediye veya bedava bile verseler, biz yine de almayacağız.”
Diyarbakırlıların bu kararlı duruşu, sadece tüketim alışkanlıklarını değil, aynı zamanda uluslararası siyasi meseleler karşısında toplumsal duyarlılığı da gözler önüne seriyor. Bu boykot hareketinin, toplumda daha geniş bir etki yaratması ve benzer tepkilerin farklı bölgelerde de ortaya çıkması bekleniyor.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025