Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu / Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (DİSK Genel-İş) Diyarbakır 2 Nolu Şube, kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Personel A.Ş.’de uygulanan ayrımcılık politikalarına karşı Dağkapı meydanında basın açıklaması yaptı.
Açıklamada bulunan DiSK Genel İş Sendikası Amed 2 Nolu Şube Başkanı Becet Barut,”Ülkede yaşanan ekonomik kriz, yoksulluk, işsizlik tüm yakıcılığıyla kendini hissettirmektedir Yanlış politikalarla üretimin tekellerin eline geçtiği, işgücünün de sermayeye peşkeş çekildiği bu sürecin verdiği zararı toplum olarak hepimiz yaşıyoruz. Diyarbakırda da tüm ülkede olduğu gibi bu sancılı sürecin etkileri yaşanmaktadır.
40 Yıldır Türkiye’de uygulanan güvenlikçi politikaların sorunlara çözüm olmayacağını, eğitime, sağlığa, emekliye,emekçiye ayrılması gereken bütçenin savaş ve silah lobilerine aktarıldığını, halkın ve biz emekçilerin bunun faturasını ödemek zorunda kaldığımızı, ve yoksullaştırıldığımızın bilincindeyiz
Toplum olarak İşsizlik, yoksulluk, enflasyon ve her gün ağır etkilerini hissettiğimiz ardı arkası kesilmeyen zamların altında inim inim inlediğimiz günlerden geçerken;daha dün açıklanan enflasyon rakamları önümüzdeki süreçte biz şirket işçilerinin zor ve çetin bir sürecin beklediği gün gibi ortadadır.Ülkede baskılanan ekonomik krizin etkisini derinden hissediyoruz. Bizler Diyarbakır Büyükşehir MED AŞ ve PERSONEL AŞ işçileri olarak gece gündüz demeden kentin yaşanılabilir olması için ulaşımda, kanalda, asfaltta, sokakların temizliğinde park ve bahçelerde çalışıyoruz. Buradan emeğimizin karşılığını almak için sesleniyoruz..
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde emekçinin zam ve enflasyon altında ezilmemesi için ek protokol taleplerimize Belediye yetkilileri kayıtsız kalmıştır.
Belediye çalışanlarının arasında ayrım yapılmasını kabul etmiyoruz belediye çalışanlarının yani memur sözleşmeli memur kadrolu işçilerin 6 aylık enflasyonu olmasına rağmen,Kadrolu işçilere verilen ve hak gördüğümüz %30 zam oranının Belediye Şirket işçilerine de verilmesi vicdani ve insani bir zorunluluktur.
Burada “Ayırım yapılmaktadır. Belediye yönetiminin ayrımcı yaklaşımı iş verimine zarar vermektedir.Buradan tekrar çağrımızı yineliyoruz. Krizin faturasını ödemek istemiyoruz. İnsanca yaşayabilecek bir ücretin hakkımız olduğunu ve ek protokol talebimize bir an önce cevap verilmesi gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
Değerli arkadaşlar Bir aydır ek protokol çağrımıza olumlu cevap verilmemektedir. dönüş yapılmadığı takdirde kamuoyunun ve Diyarbakır halkının gündemine taşıyacak çalışmalarımız devam edecektir”dedi
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025