DOLAR 41,0964 0,51%
EURO 47,6246 0,57%
ALTIN 4.468,060,18
BITCOIN %
Diyarbakır
35°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da imam hakkında meslekten ihraç kararı

Diyarbakır’da imam hakkında meslekten ihraç kararı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi Camisi’nde görev yapan imam Recep Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yürüttüğü inceleme ve soruşturma sonucunda görevinden ihraç edildi.

ABONE OL
3 Ocak 2025 14:29
Diyarbakır’da imam hakkında meslekten ihraç kararı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

3 Ocak 2025 14:29


Kaynak: HABER MERKEZİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Recep Kaya’nın telefonunda mesleki etik ve kurallara aykırı içeriklerin bulunduğu tespit edildi. İnceleme sonucunda elde edilen bu bulgular üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Kaya hakkında idari işlem gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Kurulu, Devlet Memurları Kanunu’nun 98/b maddesi gereğince Recep Kaya’nın görevden alınmasına karar verdi. Bu karar sonrası Kaya’nın imamlık mesleğini sürdüremeyeceği bildirildi.

Yerel halk ve dini çevrelerde yankı uyandıran bu karar, meslek ahlakı ve etik kurallarına uyumun önemini bir kez daha gündeme taşıdı. Başkanlık yetkilileri, kamu görevlilerinin, özellikle dini temsil görevi yürüten kişilerin meslek etiği ve toplumsal değerlere uygun davranışlar sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Recep Kaya’nın ihraç edilmesiyle ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kamuoyuna ayrıntılı bilgi verilmezken, inceleme ve soruşturma süreçlerinin hassasiyetle yürütüldüğü kaydedildi.

Bağlar ilçesindeki Tavşantepe Mahallesi sakinleri ise imamın görevden alınmasının ardından camide yeni atama sürecinin başlatılmasını bekliyor. Camide ibadetlerin kesintisiz devam edebilmesi için geçici bir imam görevlendirileceği ifade edildi.

 

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP