DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’e yönelik Meclis’te yaşanan şiddet olayına ilişkin, DEM Parti Diyarbakır İl Binası önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, belediye eş başkanları ve çok sayıda kişi katıldı. “Jin Jiyan Azadî” pankartının açıldığı etkinlikte, basın açıklamasını TJA aktivisti Bahar Peker okudu.
AK Parti-MHP erkek egemen iktidarının şiddet politikalarını Meclis’te bir kez daha gösterdiğini belirten Peker, Can Atalay kararına ilişkin muhalefetin çağrısı üzerine olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu’nda, siyasi iktidarın vekillerinin bir kez daha erkeklik gösterisi sergilediğini vurguladı. Peker, “Toplumsal sorunların çözüm adresi olması gereken Meclis’te erkek şiddetinin bu denli yükselmesi oldukça düşündürücü ve vahim bir tablodur” dedi.
İktidarın, siyaseten yenemediğini şiddet ve zorbalıkla bastırmayı politika haline getirdiğini ifade eden Peker, “Yaşanan saldırıda TJA aktivisti ve DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, iktidarın vekilleri tarafından şiddetin hedefi olmuştur” diye konuştu.
Peker, Gülistan Kılıç Koçyiğit’e yapılan saldırının, kadın iradesine, rengine, duruşuna, siyasetine ve mücadelesine yapılmış bir saldırı olduğunu belirterek, “Baskı ve zor aygıtları ile hukuksuzlukların, kadına yönelik şiddetin, irade gaspının meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğiz. Evde, sokakta, Meclis’te bulunduğumuz her yerde erkek-devlet şiddetini kabul etmiyoruz, mücadelemizi yükseltiyoruz” dedi.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025