Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada, Diyarbakır merkez Sur İlçesi’ne bağlı Ağaçlıdere Mahallesi’nde meydana gelen muhtarlık kavgasında, gazetecilerin silahlı saldırıya uğradığı belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Acil çağrı: Gazetecilerin can güvenliğini sağlayın…
Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Ağaçlı kırsal mahallesinde muhtarlık seçimleri nedeniyle meydana gelen kavgayı takip etmek için bölgeye giden meslektaşlarımıza silahlı saldırı düzenlenmiştir.
Anadolu Ajansı, Demirören Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı ekipleri, saldırı sonrası bölgeden uzaklaşmaya çalıştıkları sırada Anadolu Ajansı’nın aracına kurşun isabet etmiştir.
Arkadaşlarımızın kimi ambulansla, kimi kendi aracıyla, kimi de koşarak olay yerinden uzaklaşmış ve güvenli bir bölgeye geçmiştir. Meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmede şu anda can güvenlikleriyle ilgili bir sorun olmadığını bildirmişlerdir.
Meslektaşlarımızın herhangi bir zarar görmemesi sevindirici olsa da bu vahim saldırı bizim için oldukça endişe verici ve korkutucudur.
Meslektaşlarımızın şahsında basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hürriyetine yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz. Olay yerinden uzaklaşmaya çalışan gazetecilere arkadan kurşun sıkacak kadar vahşileşen saldırganların bir önce yakalanarak, adalete teslim edilmesini bekliyoruz.
Bölgedeki mülki idare amirlerine, güvenlik güçlerine ve askeri personele, sahada çalışan gazetecilerin can güvenliğinin sağlanması için acil çağrıda buluyoruz.
GGC Yönetim Kurulu
DİYARBAKIR HABERLERİ
29 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
29 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
29 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
29 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
29 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
29 Ağustos 2025EKONOMİ
29 Ağustos 2025