DOLAR 41,0980 0,51%
EURO 47,6429 0,56%
ALTIN 4.463,00-0,33
BITCOIN 45642621,11%
Diyarbakır
38°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da fiyat denetimi sıkılaştı

Diyarbakır’da fiyat denetimi sıkılaştı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kafe, lokanta ve restoranlarda fiyat listesi denetimlerini artırdı. 1 Ocak 2024'ten itibaren zorunlu hale gelen bu denetimlerde, işletmelerin giriş kapıları ve masalarında fiyat listesi bulundurup bulundurmadığı kontrol edildi.

ABONE OL
9 Ocak 2024 12:19
Diyarbakır’da fiyat denetimi sıkılaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

9 Ocak 2024 12:19


Kaynak: Nurettin FİDANCAN

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipler, kafe, lokanta, restoran, pastane gibi işletmelerdeki fiyat listelerine yönelik denetim yaptı.

Zabıta Daire Başkanlığı, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe giren işletmelerde fiyat listesinin masalarda ve giriş kapılarında görünecek şekilde bulunması zorunluluğu kapsamında denetim gerçekleştirdi.

Ekipler, pastane, kafe, lokanta ve restoran gibi işletmelerin giriş kapılarında ve masalarında görünür şekilde fiyat listesi olup, olmadığını inceledi.

Müşterilerin kimse ile temas kurmadan fiyatları görebilmesinin esas alındığı uygulamaya uymayan veya uygunsuzluk tespit edilen işletmelere yönelik tutanak tutuldu.

İşyeri sahiplerine fiyat listeleri veya ürün etiketleri bulunmayan işletmelere 2 bin 200 liradan başlayan cezalar uygulanabileceği belirten ekipler, vatandaşların karşılaştığı olumsuz durumları ALO 153 ve 175 telefon hatlarına bildirmelerini istedi.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP