Ramazan Bayramı öncesinde son pazarların kurulduğu Diyarbakır’da, vatandaşlar bayram alışverişlerini tamamlamak için pazarcıların tezgahlarından alışveriş yaptılar. Arefe gününe denk gelen bu son pazarlar, yoğun bir kalabalığın alışveriş yapmasına neden oldu.
Ancak yetkililer, bayram süresince semt pazarlarının kurulmayacağını ve bu nedenle vatandaşların bayram günlerinde alışveriş yapamayacaklarını belirttiler. Bu durum, vatandaşların bayram alışverişlerini son pazarlarda tamamlamalarını gerektirdiği için, pazar yerlerinde yoğun bir hareketlilik yaşandı.
Bayram öncesi son pazarların kurulmasıyla birlikte, Diyarbakırlılar bayramlık gıda ihtiyaçlarını temin etme telaşına girdiler. Özellikle geleneksel bayramlık yiyeceklerin satıldığı pazarlarda, vatandaşlar hem kalabalıklaşma hem de alışveriş telaşı içindeydiler.
Bayram süresince semt pazarlarının kurulmayacak olması, vatandaşları bayram alışverişlerini önceden yapmaya yönlendirdi. Bu nedenle, son pazar gününde pazarcılar ve alıcılar arasında oldukça yoğun bir hareketlilik yaşandı.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025