DOLAR 41,0959 0,51%
EURO 47,8007 0,58%
ALTIN 4.482,080,09
BITCOIN 46105232,47%
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da balık tezgahları şenlendi

Diyarbakır’da balık tezgahları şenlendi

Balık yasağının sona ermesiyle birlikte Diyarbakır’da balık tezgahları hareketlendi. Sezonun açılmasıyla birlikte Diyarbakır’daki tezgahlar, deniz balıklarıyla dolup taşıyor.

ABONE OL
14 Eylül 2024 10:06
Diyarbakır’da balık tezgahları şenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Eylül 2024 10:06


Kaynak: RAMAZAN SEYKAN

Özellikle deniz kıyısı olan illerden getirilen taze balıklar, şehrin dört bir yanındaki tezgahlarda yerini aldı. Vatandaşlar, uzun bir aradan sonra taze balıklara kavuşmanın sevincini yaşarken, balıkçı esnafı da bu canlılıktan oldukça memnun.
Diyarbakır balık pazarlarında, çupra, istavrit, levrek gibi deniz balıkları en çok ilgi gören ürünler arasında yer alıyor. Özellikle uygun fiyatlarla satılan bu balıklar, vatandaşlar tarafından kısa sürede tüketilmekte. Balıkçılar, sezon boyunca bolca ürün bulunacağını ve bu yılın bereketli bir sezon olmasını umduklarını ifade ediyor.
Balıkçı esnafı, uzun süreli yasaklar sonrası yaşanan bu hareketliliğin hem ekonomik olarak hem de halkın taze balığa ulaşması açısından önemli olduğunun altını çiziyor.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP