Son 2,5 yıldır bu yeni yöntemi uygulayan Doç. Dr. Bağlı, tüm hastaların rahimleri korunarak sağlıklı bir şekilde taburcu edildiğini belirtti. Ağustos ayında uluslararası prestijli bir tıp dergisinde yayımlanan bu yöntem, kadın hastalıkları ve doğum alanında büyük ilgi uyandırdı.
Geliştirilen cerrahi yöntemin en önemli avantajlarından biri de maliyet gerektirmemesi. Normal sezaryen işlemine yalnızca bir dikiş ipi ve idrar sondası eklenerek yapılan bu cerrahi teknik, diğer cerrahi uzmanlar tarafından da öğrenildiğinde kolaylıkla uygulanabilecektir. Doç. Dr. Bağlı, “Geliştirdiğim yöntemi, bu alanda cerrahi yapan tüm meslektaşlarımın uygulayabileceği bir alternatif olarak sunmaktan mutluluk duyuyorum” dedi ve yöntemin yayınlandığı makaleye PUBMED veri tabanından “Uterineisthmictourniquetleft in situ as a newapproachforplacentaprevia-accretasurgery: a comparativestudy” başlığı ile ulaşılabileceğini ekledi.
Yeni cerrahi yöntem, plasenta previa ve plasenta akreataspekturumu gibi zorlu vakalarda gelecekte de daha güvenli doğumlar sağlama potansiyeli taşıyor.
DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025EKONOMİ
27 Ağustos 2025