Yayımlanan tarifeye göre, işletme hesabı defter tutma bedeli işçi çalıştırılmayan işletmeler için 4 bin TL ile 20 bin TL arasında değişiyor. Bunun yanı sıra, kuruluş işlemleri için 7 bin TL ile 20 bin TL arasında, oda, vakıf ve dernek işlemleri için ise 4 bin TL ile 10 bin TL arasında ücretlendirme yapılması kararlaştırıldı.
Maliyet artışı sektörü etkiliyor
Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Sedat Tamaç, açıklanan yeni ücret tarifesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, artan maliyetlerin sadece esnafı değil, muhasebe sektörünü de ciddi şekilde etkilediğini belirtti. Tamaç, şu ifadeleri kullandı:
“2025 yılının ilk altı ayı için, mali müşavirler odası ücret komisyonu tarafından asgari ücret tarifesi güncellenmiştir. Artan ekonomik koşullar doğrultusunda belirlenen bu tarifeler, mali müşavirlerin karşılaştığı maliyetlerin dengelenmesi adına büyük önem taşımaktadır.”
Tamaç, ayrıca oda tarafından belirlenen tarifelere esnafların hassasiyetle uymasını rica ederek, “Esnafların bu ücretlere gereken önemi göstermesi, hizmetlerin sürdürülebilirliği açısından büyük bir önem taşıyor. Tarifelerin dışında herhangi bir ücret politikası izlenmemesi gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.
Yeni tarife sektör ihtiyaçlarına göre düzenlendi
Diyarbakır Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası yetkilileri, düzenlenen tarifelerin hem müşteriler hem de sektör çalışanları açısından adil bir yapı oluşturduğunu ifade etti. Ayrıca, 2025 yılı boyunca ekonomik gelişmelere paralel olarak tarife üzerinde revizyonlar yapılabileceği de belirtildi.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025