Toplantıda 2024-2025 dönemi Ara Genel Kurulu faaliyet raporu açıklandı.
Genel kurul kapsamında, odanın mevcut çalışmaları değerlendirilirken, gelecek döneme ilişkin planlamalar ve öneriler de üyelerle paylaşıldı. Katılımın yoğun olduğu genel kurulda, meslekte 25 ve 40 yılını doldurmuş hekimler ile akademik unvan değişikliği yapmış meslektaşlara yönelik anlamlı bir tören düzenlenecek.
Açılış konuşmasını Diyarbakır Tabip odasi başkanı Dr Mehmet Veysi Ülgen yaptı. Ülgen konuşmasında toplum sağlığı ve kamu sağlığının terk edildiğini belirterek, ““Yıllardır bizim söylediğimiz bir başka sağlık sistemi mümkün şiarını bu sene TTK’da yapmaya çalıştı. TTK’da aynı şekilde başka bir sağlık sistemi mümkün diye bir süreç başlattı. Gerçekten de başka bir sağlık sistemi mümkün. Yani toplumcu herkese eşit ve ücretsiz bir sağlık hizmetinin verildiği herkesin anadilinde sağlık hizmeti aldığı barış ve demokratik bir toplumlu başka bir sağlık sistemi mümkün. Biz bu şiarla bir çok eylem ve etkinlik yaptık. Faaliyet raporlarımızda onları göreceksiniz” dedi.
Törenin ilerleyen saatlerinde, uzun yıllar sağlık hizmetine emek veren hekimlere plaket ve belgeleri takdim edilecek.
Diyarbakır Tabip Odası yönetimi, bu tür etkinliklerin meslektaşlar arasında dayanışmayı artırdığını ve hekimlik mesleğine olan bağlılığı güçlendirdiğini belirtti.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025