Kurban Bayramına 1 hafta kalmasına rağmen Diyarbakır şehirlerarası otobüs terminalinde istenilen bilet satış hareketliliği başlamadı. Otobüs terminallerinde yaşanılan durgunluğun temel nedeni ise bayram tatilinin uzatılmaması ve bayram sonrasına bırakılan sınavlar oluyor.
Öte yandan kimi Diyarbakırlı vatandaşların bilet fiyatlarını yüksek bulması da yaşanılan durgunluğun temel etkenleri arasında yer alıyor. Bilet fiyatlarını yüksek bulan vatandaşlar çoğu kez bilet gişelerinden geri dönmek zorunda kalıyor.
Uzun yıllar Diyarbakır otobüs terminalinde özel bir firmanın peron sorumlusu olarak görev yapan kimi personelin aktardığına göre ilk defa bir kurban bayramında düşük bilet satışı gerçekleşmiş durumda.
Ayrıca en yakın mesafe bilet ücretinin 300 liradan, en uzak mesafenin bilet fiyatının ise 2 bin 500 liradan başlaması ortalama gelir ile yaşamını sürdüren ailelerin bayram tatiline çıkması önünde en büyük engel olduğu çalışanlar tarafından dile getiriliyor.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025