DOLAR 41,0981 0,51%
EURO 47,7047 0,56%
ALTIN 4.469,96-0,18
BITCOIN 45926692,08%
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır Kavurucu Sıcakların Etkisinde: Termometreler kimi yerde 51 dereceyi gösterdi

Diyarbakır Kavurucu Sıcakların Etkisinde: Termometreler kimi yerde 51 dereceyi gösterdi

Diyarbakır’da yaz mevsiminin en sıcak günleri yaşanıyor. Termometrelerin kimi yerlerde 51 dereceyi aştığı kentte, vatandaşlar sıcaktan korunmak için gölgelik alanlara yöneliyor.

ABONE OL
24 Temmuz 2025 08:49
Diyarbakır Kavurucu Sıcakların Etkisinde: Termometreler kimi yerde 51 dereceyi gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

24 Temmuz 2025 08:49


Kaynak: RAMAZAN SEYKAN

Kent merkezi ve ilçelerde öğle saatlerinde hayat adeta durma noktasına gelirken, cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmak zorunda kalanlar ise parklardaki ağaç gölgelerinde, banklarda ve çardaklarda serinlemeye çalıştı.

Uzmanlardan “güneşe dikkat” uyarısı

Uzmanlar, özellikle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtiyor. Yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ve çocukların sıcak havadan daha fazla etkilenebileceğine dikkat çekilerek bol su tüketilmesi ve güneş ışınlarına doğrudan maruz kalınmaması uyarısı yapılıyor.

Serinlik arayışı: Çare parklarda ve çeşme başlarında

Sıcaklıkla baş etmeye çalışan vatandaşlar serinlemek için gölgelik alanları tercih ederken, bazı çocuklar sokak aralarındaki musluk başlarında ya da süs havuzlarında serinlemeye çalıştı. Kent genelinde parklarda yoğunluk yaşandığı gözleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, Diyarbakır’da sıcak havanın birkaç gün daha etkisini sürdüreceğini bildirerek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP