Avukatlar günü nedeni ile çok sayıda avukat ve Diyarbakır Barosu Başkan ve yönetimi Diyarbakır Adliyesi önünde bugün saat 12:00’da biraraya gelerek basın açıklamasında bulundu. Basın açıklaması Diyarbakır Barosu Başkanı Abdülkadir Güleç tarafından okundu. Başkan Abdülkadir Güleç yaptığı açıklamada ise son dönemde avukatların mesleki sorunlar ile boğuştuğunu, maddi açıdan yük altında bulunduğu ve artan hukuk fakültesi sayılarının avukatlık mesleğinin niteliğini düşürdüğünü vurguladı.
Ayrıca İstanbul Barosu ve yönetiminin görevden alınması konusuna değinen başkan Güleç, baroların özerkliğini korunmasının gerekli olduğunun altını çizerken, “5 Nisan avukatlar gününde bir hukuk örgütü olmanın sorumluluğuyla mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarına, yargısal ve güncel sorunlara dikkat çekmeyi sorumluluk biliyoruz. Avukat meslektaşlarımız mesleki sorunlar ve ağırlaşan sosyal ekonomik sorunlar ile maruz kaldıkları saldırılar nedeni ile ciddi varoluşsal mücadele vermek zorunda kalıyor. Ekonomik güvenceden mahrum bırakılan stajyerler için imtiyaz değil eşitlik talep ediyoruz. Savunma makamının taşıdığı bu kaygılar yargı sisteminin etkisizleşmesine yol açmaktadır. Unutulmamalıdır ki, savunma hakkının etkin kullanılmadığı bir sistemde adil yargılamadan söz edilemez. kontrolsüzce çoğaltılan hukuk fakülteleri sonucu olan avukatlık enflasyonu yaşanılan sosyal ve ekonomik sorunları daha fazla derinleştirmektedir” diye konuştu.
Öte yandan Diyarbakır Barosu eski Başkanlarından olan Tahir Elçi’nin öldürüldüğü olayın aydınlatması için açılan davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade eden başkan Güleç, bağımsız savunmanın, özgür ve kararlı temsilcileri olmaya devam edeceklerini belirtti.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025