DOLAR 41,0981 0,51%
EURO 47,7088 0,57%
ALTIN 4.469,82-0,18
BITCOIN 45933422,03%
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DİSKİ: Sitelerde bahçe sulamada şebeke suyu kullanmayın!

DİSKİ: Sitelerde bahçe sulamada şebeke suyu kullanmayın!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, artan kuraklık tehdidine karşı içme suyu kaynaklarını korumak amacıyla site yönetimlerini yeşil alan sulamalarında şebeke suyu kullanmamaları konusunda uyardı.

ABONE OL
16 Nisan 2025 14:40
DİSKİ: Sitelerde bahçe sulamada şebeke suyu kullanmayın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

16 Nisan 2025 14:40


Kaynak: DİSKİ BÜLTEN

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, iklim değişikliğiyle birlikte daha da derinleşen kuraklık tehdidine karşı yurttaşları bilinçlendirmek ve uyarmak amacıyla site yönetimlerine tebligat gönderildi. Tebligatta içme suyu kaynaklarının korunması için yeşil alan sulamalarında şebeke suyu kullanımından kaçınılması gerektiği vurgulandı.

Su Verimliliği İçin Yeni Tedbirler

DİSKİ tarafından gönderilen tebligatta hem dünyada hem de ülkemizde etkisini artırarak devam eden kuraklık sürecine karşı önemli tedbirler alındığı belirtilerek, bu kapsamda içme-kullanma suyu ve tarımsal sulama sektörlerindeki su kayıplarının takip edildiği ve su verimliliğini artırmaya yönelik projelerin sürdürüldüğü ifade edildi.

“Şebeke Suyu Sadece İnsani Kullanım İçindir”

Tebligatta, “Doğrudan musluktan içilebilecek kalitede olan şebeke suyunun sadece insani amaçlı kullanımı için ayrılması gerektiğini önemle hatırlatıyor, yeşil alan ve diğer sulama faaliyetlerinde temiz şebeke suyunun kullanılmaması yönünde tüm site yönetimlerinden duyarlılık bekliyoruz” denildi.

Tebligatta ayrıca “Su kayıplarının önüne geçmek ve ilimizde özellikle yaz aylarında su sıkıntısının yaşanmaması için site yönetimlerinin gerekli tedbirleri alması önem arz etmektedir” ifade edildi.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP