Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2025 itibarıyla başlattığı saha denetimlerinde bin 488 abonede içme suyunun amacı dışında kullanıldığını tespit etti. Usulsüz kullanım yapan abonelere idari para cezaları uygulandı, bağlantılar iptal edildi, bazı durumlarda ise yasal işlem başlatıldı.
Amaç: Suyun adil, etkin ve sürdürülebilir kullanımı
Mevsimsel kuraklık riski, artan tüketim oranları ve su kaynaklarının korunması hedefiyle harekete geçen DİSKİ, yılın ilk gününden itibaren kent genelinde kapsamlı saha kontrolleri gerçekleştirdi. Denetimlerin temel amacı; içme suyunun yalnızca temel insani ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılması ve usulsüz kullanımların önlenmesi oldu.
DİSKİ ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda 18 bin 605 abonelik incelendi. Bin 488 abonede, içme suyunun tarımsal veya ticari amaçlarla kullanıldığı belirlendi. Bu durumun hem kaynak israfına hem de su dağıtım sisteminde dengesizliklere neden olduğu vurgulandı.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025