DOLAR 41,0951 0,51%
EURO 47,7998 0,57%
ALTIN 4.479,550,04
BITCOIN 46110841,72%
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dicle Üniversitesi lojmanlarında elektrik çilesi

Dicle Üniversitesi lojmanlarında elektrik çilesi

Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi personel lojmanlarında son günlerde art arda yaşanan elektrik kesintileri, lojman sakinlerini çileden çıkardı. Sık sık yaşanan kesintiler nedeniyle günlük yaşamları aksayan vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

ABONE OL
28 Haziran 2025 11:30
Dicle Üniversitesi lojmanlarında elektrik çilesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

28 Haziran 2025 11:30


Kaynak: NAİM DEMİR

Lojmanda kalan vatandaşlar, elektrik kesintilerinin neredeyse her gün tekrarlandığını ve bu durumun hem yaşam kalitesini düşürdüğünü hem de elektronik cihazlara zarar verdiğini belirtti. Özellikle akşam saatlerinde ve sıcak havalarda yaşanan kesintiler çocuklu aileleri ve yaşlıları daha da zor durumda bırakıyor.

Eski Hat İddiası: “Silvan Yolu Üzerinden Gelen Hat Yenilenmeli”

Kesintilerin nedenine dair konuşan bazı lojman sakinleri, lojmanlara elektrik taşıyan hattın oldukça eski olduğunu ve Silvan yolu üzerinde bulunduğunu iddia etti. Bu hattın yıllardır yenilenmediğini belirten sakinler, arızaların bu yüzden sürekli tekrar ettiğini dile getirdi.

“Lojmanlara enerji sağlayan altyapı çağın gerisinde kalmış durumda” diyen bir personel, “Defalarca dilekçe vermemize rağmen net bir çözüm sunulmadı. Bu bölgeye modern ve güçlü bir hat çekilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yetkililere Çağrı: “Artık Kalıcı Bir Çözüm Üretilmeli”

Sürekli kesintilere maruz kalan Dicle Üniversitesi personeli ve aileleri, üniversite yönetimi ile ilgili kurumlara seslenerek kalıcı bir çözüm talep etti. Lojman sakinleri, çocukların ders çalışamadığını, buzdolaplarındaki gıdaların bozulduğunu ve hastaların cihaz kullanmakta zorlandığını belirtti.

Lojmanlardaki elektrik kesintileri nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar, seslerinin duyulmasını ve ilgili kurumların harekete geçmesini bekliyor.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP