DOLAR 41,1123 0,53%
EURO 47,8732 0,59%
ALTIN 4.486,130,09
BITCOIN 4571599-0,29%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çermik’in Saray ve Tepe Mahallelerinde altyapıya kavuştu

Çermik’in Saray ve Tepe Mahallelerinde altyapıya kavuştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Çermik’in Saray ve Tepe mahallelerinde 600’lük borularla 250 metre uzunluğunda yeni kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşüyor.

ABONE OL
1 Ağustos 2025 14:57
Çermik’in Saray ve Tepe Mahallelerinde altyapıya kavuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Ağustos 2025 14:57


Kaynak: DİSKİ BÜLTEN

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Çermik ilçesine bağlı Saray ve Tepe mahallelerinde kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla yeni hat döşeme çalışmalarına başladı. Proje kapsamında, 600 milimetrelik koruge borularla toplam 250 metre uzunluğunda yeni hat inşa ediliyor.

Özellikle Saray Mahallesi’nde yürütülen çalışmalar, yaklaşık 80 yıldır devam eden altyapı sorunlarına kalıcı bir çözüm getirmeyi hedefliyor. Eski kanalizasyon hatlarının zamanla çökmesi, dar sokaklarda itfaiye ve sağlık ekiplerinin ulaşımını zorlaştırıyor; bu da mahalle sakinleri için ciddi riskler oluşturuyordu. Yaklaşık 200 hanede yaşayan 900 yurttaş, yıllardır süren bu altyapı sorunundan DİSKİ’nin çalışmaları sayesinde kurtulmuş oldu.

Mahalle sakinlerinin ve muhtarın talepleri, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarına doğrudan iletildi. Görüşmenin ardından DİSKİ Çermik Şube Müdürlüğü hızla harekete geçti. İki kepçe, bir ekskavatör, bir kamyon ve sekiz personelle yürütülen çalışmalar, altyapı ihtiyacına etkin ve hızlı çözümler sunuyor.

Saray Mahallesi’nde devam eden bu büyük altyapı yatırımıyla birlikte, doğalgaz ve parke taşı döşeme işlemleri de ilgili kurumlarca gerçekleştirilecek. Böylece hem yaşam kalitesi artacak hem de acil durumlarda güvenli ulaşım sağlanmış olacak.

 “80 yıllık sorun sona eriyor”

Saray Mahallesi Muhtarı Şeyhmus Gültekin, süreci başından beri takip ettiklerini belirterek, mahallede yıllardır çözülemeyen altyapı sorununun Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ sayesinde çözüme kavuştuğunu ifade etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Doğan Hatun ve Ayşe Serra Bucak ile doğrudan görüştüklerini dile getiren Gültekin, “Eşbaşkanlarımızın ilgisi çok kıymetliydi. Mahallemize gösterdikleri duyarlılık için kendilerine teşekkür ediyorum,” dedi.

DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvuruların ardından ekiplerin hızla sahaya indiğini belirten Gültekin, teknik personelin yerinde yaptığı incelemeler sonucunda çalışmaların başladığını vurguladı. Yeni döşenen 600’lük koruge borularla hem ana hat hem de ev bağlantılarının titizlikle gerçekleştirildiğini söyleyen Gültekin, “Bu büyüklükte bir altyapı çalışması mahallemizde ilk kez yapılıyor. Böyle devam ederse yurttaşlarımız artık mağduriyet yaşamayacak,” dedi.

“Çermik Saray Mahallesi yıllar sonra altyapıya kavuştu”

Mahalle sakinlerinden Hacı Akbulut da uzun süredir yaşanan altyapı eksikliğinin DİSKİ’nin girişimleriyle çözüme kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan başvurular sonrası kendilerine en kısa sürede hizmet verileceğinin iletildiğini ifade eden Akbulut, “Bugün itibarıyla DİSKİ ekiplerinin mahallemizde çalışmalara başlamış olması bizleri çok sevindirdi. Başta Eşbaşkanlar olmak üzere DİSKİ Genel Müdürlüğü ve Çermik Şube Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum,” dedi.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.