DOLAR 41,1098 0,52%
EURO 47,8580 0,57%
ALTIN 4.483,630,03
BITCOIN 45748170,12%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Büyükşehir Belediyesi’nde Radikal Personel Düzenlemesi

Büyükşehir Belediyesi’nde Radikal Personel Düzenlemesi

DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, personel düzenlemesi adı altında toplu işten çıkarmalara başladı. Yaklaşık 400 sözleşmeli çalışana tebligat gönderilerek sözleşmelerinin yenilenmeyeceği açıklandı.

ABONE OL
3 Aralık 2024 13:23
Büyükşehir Belediyesi’nde Radikal Personel Düzenlemesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3 Aralık 2024 13:23


Kaynak: HABER MERKEZİ

Eş Başkanlar Ayşe Serra Bucak ve Doğan Hatun’un öncülüğünde alınan bu kararın, personel fazlalığı ve belediyenin yeni politik perspektifi doğrultusunda yapıldığı ifade edildi. Bucak, konuya ilişkin olarak, “Kadın özgürlükçü, çoğulcu ve sosyal politikalarımızı hayata geçirecek bir ekibe ihtiyacımız var. Mevcut kadrolar, bu vizyonla uyuşmuyor,” dedi.

Belediyenin, 2016 sonrası hizmet alımıyla işe başlayan personelin tamamını 2025 itibarıyla işten çıkaracağı iddiaları ise tartışmaları derinleştirdi. Aynı zamanda terör örgütleriyle bağlantılı olduğu iddiasıyla görevden uzaklaştırılmış personelin yeniden göreve çağrılması, kamuoyunda çelişkili bir tablo yarattı.

Bir yandan KPSS ile yeni personel alımı duyuruları yapılırken, diğer yandan belediyenin internet sitesinde açılan kariyer portalı üzerinden başvuruların alınması, belediyenin istihdam politikasına yönelik eleştirileri artırdı.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP