DOLAR 41,0955 0,51%
EURO 48,0016 0,58%
ALTIN 4.505,060,51
BITCOIN 46314140,94%
Diyarbakır
35°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bir dönemin ihtişamlı evleri şimdilerde metruk hale döndü.

Bir dönemin ihtişamlı evleri şimdilerde metruk hale döndü.

Sur içi bölgesinden sonra yapılaşmanın başladığı Yenişehir ilçesinde bulunan bir dönemin kimi ihtişamlı yapıları şimdilerde metruk duruma düşmesi ile gündemde yer ediniyor.

ABONE OL
22 Şubat 2025 10:55
Bir dönemin ihtişamlı evleri şimdilerde metruk hale döndü.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

22 Şubat 2025 10:55


Kaynak: TAHA YAYAN

Sur içi bölgesinin mesken durumu dolduktan sonra süreç içerisinde Yenişehir ilçe sınırlarında yapılaşma ile modern mimari yapılar yükselmeye başlayıp kentin dokusun değişmesine zemin hazırlarken ,geneksel Diyarbakır evlerinin yerini modern yapılara terk etmesine neden oldu.

Yenişehir ilçesinde bir döneme damgasını vuran ihtişamlı modern yapıların birçok örneği halen bulunuyor. Ancak söz konusu yapılar eski günlerine nazaran metruk ve virane duruma dönüşmüş olarak varlığını koruyor.

Bir dönemin sosyal ve ekonomik göstergesi açısından önemli bir somut belge niteliğinde bulunan yapıların mevcut durumu ise ürkütücü olmaya başladı. Metruk hale düşen yapının çevresinde ev ve işyeri bulunan kimi Diyarbakırlı vatandaşlar söz konusu yapının madde bağımlısı şahısların meskeni haline gelmesi nedeni ile akşam saatlerinde tedirginlik yaşadıklarını ifade ediyor.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP