Ramazan ayının ilk iki haftasından fazla günler geride kalır iken, çarşı ve pazarlarda çeşitli hareketlilikler şimdiden yaşanıyor. Bu hareketlilik içerisinde şimdiden göz kamaştıran rengarenk görüntüsü ile farklı tatlara sahip bayram şekerlerinin alınma telaşı da bulunuyor. Bu neden ile birçok esnaf dün itibari ile tezgahlarında çeşit çeşit şekerler sermeye başladı.
Öte yandan yaşanılan telaşın doruğa ulaştığı yerlerin başında ise Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Gazi Caddesi oluyor. Ayrıca vatandaşların ilgisini kendi üzerine çekmesi nedeni ile oluşan bayram şekeri alım hareketliliğinin Ramazan ayının son günlerde hat safhaya ulaşması bekleniyor.
Sur ilçesinde bulunan kimi esnaflar satışların genel olarak 200 lira ile 350 lira arasında değiştiğini ifade ederken, kent genelinde dökme diye tabir edilen ve çeşitli ürünlerin birleşiminden oluşan şekerlerin en çok tercih edildiğini aktardı.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025