DOLAR 41,1068 0,51%
EURO 47,9490 0,56%
ALTIN 4.482,370,32
BITCOIN 46374991,77%
Diyarbakır
33°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atıl Alan Esnafın Hobi Bahçesine Dönüştü

Atıl Alan Esnafın Hobi Bahçesine Dönüştü

Belediyelerin kaldırımlar için ayırdığı noktaların boş kalan kısımları kimi esnafların çabaları ile hobi bahçesine dönüştü.

ABONE OL
11 Mayıs 2025 10:48
Atıl Alan Esnafın Hobi Bahçesine Dönüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

11 Mayıs 2025 10:48


Kaynak: TAHA YAYAN

Yayaların kullanımı için tahsis edilen sınırların kaldırım olarak değerlendirilmesinden sonra kalan boş alanlar Diyarbakırlı esnafların çabaları ile değerlendiriliyor. Kimi esnafların çabaları ile değerlendirilen alanlar çeşitli niteliklere sahip süs bitki ve ağaçları ile donatılarak hobi bahçelerine dönüştürülüyor.

Kayapınar ilçesinin Fırat Mahallesinde görülen hobi bahçesini oluşturan Recep Bağcı adındaki esnaf yaptığı iş ile toprağı değerlendirdiğini ve amacının kent estetiği ile ekolojik görüntüye katkı sunmak olduğunu belirtiyor.

Öte yandan hobi bahçesi ile uğraşırken, kentin ve sosyal yaşamın neden olduğu streslerden arındığını ifade eden Bağcı “imkanım olsaydı daha fazla noktayı çiçeklendirmek isterdim. Toprak ile uğraşırken stresten arınıyorum. Toprağı değerlendirirken, kentime hizmet ediyorum” dedi.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP