Diyarbakır’da kuyumculuk yapan esnaf, altına olan talebin arttığını belirterek, özellikle küçük yatırımcıların fiyatların daha da yükseleceği beklentisiyle alım yaptığını ifade etti. Ancak bazı vatandaşlar ise yüksek fiyatlar nedeniyle satış yaparak kâr elde etmeyi tercih ediyor.
Kuyumcular Çarşısı’nda faaliyet gösteren esnaf, fiyat artışlarının düğün sezonuna da denk gelmesi nedeniyle takı setleri ve gram altına olan ilgiyi artırdığını belirtti. Kuyumcu esnaflarından Hacı Yusuf Taş, “Altın fiyatları yükseldikçe piyasada hareketlilik de artıyor. Bazı vatandaşlar yatırım için alım yaparken, bazıları ise mevcut altınlarını bozduruyor” dedi.
Ekonomistlere göre, küresel piyasalardaki belirsizlikler ve enflasyon endişeleri altına olan talebi artırmaya devam ediyor. Uzmanlar, önümüzdeki günlerde altın fiyatlarının seyrinin piyasadaki gelişmelere bağlı olarak değişebileceğini belirtiyor.
Diyarbakır’daki kuyumcu esnafı, altındaki yükselişin devam etmesi halinde piyasanın daha da hareketlenmesini bekliyor.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025