Son dönemden akaryakıt gruplarının tamamında art arda yukarı yönlü fiyat artışı yapılması gerçekleşiyor. Benzin, motorin ve LPG gruplarının tamamında gerçekleşen artışlar neticesinde motorin ve benzin 60 lira seviyesine yaklaşırken, LPG’de bu oran 28 lirayı test ediyor. Bu durum ise beraberinde elektrik ihtiyacının karşılamaz hale gelmesine neden oluyor.
Diyarbakır kent genelinde elektrik kesintileri nedeni ile kullanılan jeneratörler artan maliyetler sebep gösterilerek kullanılamaz olurken, vatandaşlar elektrik kesintileri karşısında çaresiz kalıyor. Akaryakıt gruplarında yapılan artışlara paralel olarak yaşanan bu durum ise özelliklede son 1 aylık zaman diliminde gerçekleşiyor.
Elektrik kesintilerinin sık aralıklar ile gerçekleştiği Bağlar ilçesi ise jeneratörlerin suskunluğa büründü noktalarında başında geliyor. İlçe sakinleri elektrik kesintilerinin olmaması halinde uzun vakitler enerjisiz kalmayı, jeneratör maliyetlerine tercih ettiklerini belirtirken, jeneratör kullanımına ise zorunlu haller olmadıkça başvurmadıklarını ifade ediyor.





