DOLAR 41,0976 0,76%
EURO 47,6014 0,82%
ALTIN 4.453,53-0,54
BITCOIN 45699861,57%
Diyarbakır
38°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

12 Kasım 2023 11:05


Kaynak: Ayşegül TAŞ

Dünyanın haysiyetli insanlarıyla Netanyahu  gibi sadist yönetimler arasındaki makaslar giderek açılıyor. İnsanlık tarihinin bu dehşet anında, saflar yeniden ayrışıyor. saflar ayrışıyor. Gazze, insanlığın ayağa kalkmasının simgesi olarak belleklerde yer alacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Önünde sonunda insanlık kazanacak.
Binlerce çocuk ve bebek israil’in  bombalarının moloz yığınlarına dönüştürdüğü evlerinde katlediliyor. Biden Yönetimi’yse İsrail’e sevkettiği ölümcül silahların kullanılmasında hiçbir koşul öne sürmediğini söylemeye hâlâ devam ediyor. Amerikan Kongresi’nin en kıdemli senatörleri Netanyahu’ya seslenerek “Gazze’yi çöle çevirin”, “Gazze’yi düzleyin” diyerek hezeyanlarını kusuyorlar.
Amerika’da yapılan bütün anketler Amerikan halkının çoğunluğunun Biden Yönetimi’nin ateşkes çağrısı yapması gerektiğini söylüyor. Yine bütün anketler yeni kuşak Amerikalıların İsrail’in koşulsuz desteklenmesine muhalif olduklarını söylüyor. Kezâ yeni kuşaklar Amerika’nın “paranın satın aldığı en iyi demokrasi” olmaktan çıkarılması için mücadele ediyorlar. İsrail Lobisinin adaylarına karşı kazanmaya da başladılar. Belediyelerde ve kent konseylerinde de Filistinin sesi giderek yükseliyor. Lobi bu sesleri de kısmaya çalışıyor. Kirli paranın hükümranlığının sonu yaklaşıyor. Er ya da geç, insanlık galip gelecek.
Biden “Amerika hâlâ dünya için bir yol gösterici. Hâlâ. Bizler, dostum Madeleine Albright’ın da dediği gibi, vazgeçilmez ulusuz” diyor. ABD Birinci Körfez Savaşı’ndan sonra Irak’a çok ağır yaptırımlar uygulamıştı. İlaçsızlık ve gıdasızlıktan yüzbinlerce çocuk hayatını kaybetmişti. Bir gazeteci 1996’da ABD’nin BM Temsilcisi Albright’a “Yarım milyon çocuğun öldüğünü duyduk. Yani, bu Hiroşima’da ölen çocuk sayısından daha fazla. Peki bu bedel buna değer mi?” diye sormuştu. Albright, “bedelinin buna değeceğini düşünüyoruz” diye cevap vermişti. Albright daha sonra Dış İşleri Bakanlığı da yapmıştı. Gazze’de binlerce çocuğun katledilmesine rağmen ABD ateşkes için İsrail’e baskı yapmak şöyle dursun, silah gönderiyor. Dünyanın haysiyetli insanları buna isyan ediyor. Önünde sonunda insanlık kazanacak.
Amerikan Senatosu’ndaki Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell Ukrayna ve İsrail’e destek konusunda Biden ile müttefik olduğunu söylüyor. Senatör McConnell, Ukrayna’ya verilen silahların nasıl kullanılacağına dair koşul getirdiklerini vurgularken, İsrail’in ise bu koşullardan muaf olduğunu vurguluyor. McConnell Ukrayna’ya akıtılan paranın önemli bir kısmının ABD’ye döndüğünü, bu para ile ABD’deki 38 farklı eyalette, Ukrayna’ya gönderilen silahların daha modern silahlarla değiştirilmesi için harcandığını belirtiyor. McConnell ayrıca “Ukrayna’da hiçbir Amerikalı öldürülmüyor. (Askerî)Sanayi üssümüzü yeniden inşa ediyoruz. Ukraynalılar en büyük rakiplerimizden birinin ordusunu yok ediyor” diyordu.
ABD’nin pusulasına insanlık değerleri değil kibri yön veriyor. Postallarının bastığı her yeri çöle döndüren ve buna da ‘barış’ diyen Amerikan imparatorluğu çözülüyor. İnsanlığın kalbiyse Gazze’de atıyor. Gazzeli çocuklar dünyayı değiştirecekler. Er ya da geç, insanlık galip gelecek.

Ayşegül TAŞ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP