Minibüslerin, resmi durak noktası yalnızca birkaç metre ileride olmasına rağmen, kavşak giriş ve çıkışlarında beklemesi şehir içi trafiği durma noktasına getiriyor. Kavşaklarda yolcu alıp indiren minibüsler, hem trafik akışını bozuyor hem de diğer araçların sağa ve sola dönüş yapmasını engelliyor.
Sürücüler Tepkili: Kavşak Değil, Sanki Durak!
Sıkıntılı kavşaklardan geçmek zorunda kalan sürücüler, yaşanan trafik karmaşasından minibüsleri sorumlu tutarak yetkililere çağrıda bulunuyor. Sürücü Sait Karaduman, “Durak 20 metre ilerde ama minibüs kavşağın tam ortasında bekliyor. Ne sağa dönebiliyoruz ne de düz ilerleyebiliyoruz. Bu her gün yaşanıyor” diyerek yaşanan sorunu dile getirdi.
En Yoğun Noktalar: Otogar ve Ceylanlar Kavşağı
Vatandaşların ve sürücülerin en fazla şikayet ettiği noktalar arasında Şanlıurfa Yolu üzerindeki Otogar Kavşağı ile Ceylanlar Kavşağı öne çıkıyor. Bu kavşaklarda bekleyen minibüsler yüzünden araç trafiği sık sık kilitleniyor, zaman zaman da kazalara davetiye çıkarıyor.
Denetim Çağrısı
Trafik akışının rahatlatılması için denetimlerin sıklaştırılmasını isteyen vatandaşlar, özellikle kavşak giriş ve çıkışlarında sabit kontroller yapılması gerektiğini belirtiyor. Sürücüler, minibüs şoförlerinin belirlenen duraklara uymaya zorlanması gerektiğini vurguluyor.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025