DOLAR 41,2266 0,51%
EURO 48,1589 0,62%
ALTIN 4.506,590,56
BITCOIN 4595744-0,37%
Diyarbakır
35°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İran’daki Genel Af Türk Vatandaşlarını da Kapsadı: Hani’li Tır Şoförü Serbest Bırakıldı

İran’daki Genel Af Türk Vatandaşlarını da Kapsadı: Hani’li Tır Şoförü Serbest Bırakıldı

İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından İran devleti genel af ilan etti. İlân edilen af, yıllardır İran cezaevlerinde çeşitli gerekçelerle tutuklu bulunan yabancı uyruklu mahkumları da kapsadı. Serbest bırakılanlar arasında Türk vatandaşları da yer aldı.

ABONE OL
18 Haziran 2025 12:55
İran’daki Genel Af Türk Vatandaşlarını da Kapsadı: Hani’li Tır Şoförü Serbest Bırakıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Haziran 2025 12:55


Kaynak: MEHMET EMİN ALTUN

Genel af kapsamında tahliye edilen isimlerden biri de Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz Mahallesi’nde yaşayan tır şoförü Mehmet Faruk Cansever oldu. Yaklaşık dört yıl önce İran gümrük kapısında gözaltına alınan Cansever Tebriz kentinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Cezaevinde zor koşullar altında tutulduğu belirtilen Cansever’in serbest bırakılması için Ailesi tarafından uzun süredir girişimlerde bulunuluyordu  İrandaki genel af nedeniyle Cansever’in  serbest bırakıldığı haberi, memleketi Gürbüz Mahallesi’nde sevinçle karşılandı. Ailesi ve yakınları, uzun süredir bekledikleri kavuşmanın gerçekleşmesi için sabırsızlıkla bekliyor.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP