DOLAR 41,0853 0,56%
EURO 47,9692 0,63%
ALTIN 4.518,140,25
BITCOIN 46156770,88%
Diyarbakır
35°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sakarya Caddesi’nde bayram hazırlıkları başladı

Sakarya Caddesi’nde bayram hazırlıkları başladı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Diyarbakır’da çarşı pazarda hareketlilik arttı. Kentin en yoğun ticaret akslarından biri olan Sakarya Caddesi, bayram alışverişi için gelen vatandaşlara hizmet etmek için tüm hazırlıklarını tamamladı.

ABONE OL
25 Mayıs 2025 11:47
Sakarya Caddesi’nde bayram hazırlıkları başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

25 Mayıs 2025 11:47


Kaynak: ALİ VURANEL

Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayrama iki hafta kala Diyarbakırlılar, bayram öncesi hazırlıklarını tamamlamak için soluğu çarşılarda aldı. Özellikle giyim mağazaları, ayakkabıcılar, tatlı ve şekerlemecilerde yoğunluk dikkat çekerken, esnaf ise artan müşteri potansiyelinden memnun.

Sakarya Caddesi’nde bayram coşkusunun erken başladığını belirten esnaf, bu yıl alışverişlerin geçen yıla oranla biraz daha erken hareketlendiğini söylüyor. Vatandaşlar ise hem bayramı evlerinde karşılamak hem de sevdiklerine hediyeler almak için bütçelerine uygun ürünler arıyor.

Alışverişe çıkan vatandaşlar, özellikle çocuklar için kıyafet ve ayakkabı alışverişi yaparken, şeker ve lokum gibi ikramlık ürünler de en çok rağbet görenler arasında yer aldı. Bazı aileler, ekonomik koşullara rağmen bayram ruhunu yaşatmaya kararlı olduklarını ifade etti.

Güvenlik önlemlerinin artırıldığı, kalabalığın yoğun olduğu saatlerde polis ve zabıta ekiplerinin de görev yaptığı gözlemlendi. Sakarya Caddesi’nde adım atacak yer kalmazken, esnaflar vatandaşların alışverişi son günlere bırakmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bayram öncesi alışverişlerin önümüzdeki günlerde daha da yoğunlaşması beklenirken, hem esnaf hem de vatandaşlar bu canlılığın ekonomiye de olumlu yansımasını umut ediyor.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP