Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği Başkanı Şeyhmus Akbaş yaptığı açıklamada”Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (Disider) olarak, ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan terör meselesinde tarihi bir eşiğin aşıldığını memnuniyetle karşılıyoruz. PKK’nın silah bırakma ve örgütsel varlığına son verme kararı, ülkemiz için büyük bir fırsat, bölgemiz için ise adeta yeni bir başlangıçtır.
Sayın Devlet Bahçeli’nin “terörsüz Türkiye” çağrısı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu çağrıya verdiği güçlü destek ve nihayetinde Abdullah Öcalan’ın sürece olumlu yaklaşımıyla şekillenen bu gelişme, siyaset üstü bir kararlılığın ürünüdür. Bu birliktelik, milletimizin beklentilerine cevap vermiş ve terörün son bulması adına tarihi bir adım atılmıştır.
Bölgemizde onlarca yıl boyunca süren çatışma ortamı; yatırımı, üretimi, istihdamı ve toplumsal huzuru derinden etkilemiştir. Artık barışın, huzurun ve kalkınmanın zamanı gelmiştir. Diyarbakır iş dünyası olarak bu yeni dönemi; üretimi artırmak, gençlerimize iş imkânı sunmak, kadınlarımızı üretime katmak ve bölgemizi refahın merkezi haline getirmek için bir fırsat olarak görüyoruz.
Disider olarak çağrımız şudur: Geçmişin acılarıyla değil, geleceğin umuduyla yol almalıyız. Terörsüz bir Türkiye, sadece siyasal bir kazanım değil; aynı zamanda ekonomik, sosyal ve insani bir devrimdir. Bu kazanımı hep birlikte büyütmeli, sahip çıkmalı ve kalıcı hale getirmeliyiz.
Bu sürecin ülkemize, milletimize ve özellikle de Diyarbakır’a barış, kardeşlik ve bereket getirmesini temenni eder; bu tarihi adımda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz”dedi.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025