DOLAR 41,1092 0,55%
EURO 47,8285 0,63%
ALTIN 4.483,400,02
BITCOIN 45879030,36%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DİSKİ’nin Okullardaki Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

DİSKİ’nin Okullardaki Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü ile Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Su Elçileri” projesiyle, ilkokul öğrencilerine su bilinci kazandırılmasına yönelik seminerler veriliyor; şu ana kadar 5 okulda eğitim düzenlendi. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ile Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Su Elçileri Eğitimi Seminerleri” projesi, ilkokul öğrencilerine yönelik farkındalık çalışmalarıyla sürüyor. Proje kapsamında şu ana kadar 5 okulda eğitim semineri gerçekleştirildi.

ABONE OL
5 Mayıs 2025 16:52
DİSKİ’nin Okullardaki Eğitim Seminerleri Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5 Mayıs 2025 16:52


Kaynak: DİSKİ BÜLTEN

Eğitim seminerleri, sırasıyla Bağlar ilçesindeki Arif Eminoğlu İlkokulu, Fatih İlkokulu, Nuriye Çelebi Eser İlkokulu, Selahaddin Eyyubi İlkokulu ve son olarak Yenişehir ilçesindeki 24 Kasım İlkokulu’nda yapıldı. Her eğitimde öğrencilere, suyun yaşam için taşıdığı kritik önemin yanı sıra, günlük hayatta uygulanabilir su tasarrufu yöntemleri de anlatılıyor.

Çocuklara yaş düzeyine uygun, interaktif yöntemlerle aktarılan seminerlerde; “su elçisi” kavramı tanıtılıyor, öğrenciler gözlerini kapatarak bir su damlası gibi hayal etmeye teşvik ediliyor. Bu yaklaşım, onların suyla duygusal ve hayal gücü temelli bir bağ kurmalarını sağlıyor. “Su varsa hayat vardır” mesajı ise eğitimin temel vurgusu olarak öne çıkıyor.

Sunumun uygulamalı bölümünde ise muslukların gereksiz yere açık bırakılmaması, kısa duşlar alınması, bitkilerin uygun saatlerde sulanması gibi basit ama etkili su tasarrufu yöntemleri öğrencilere örneklerle anlatılıyor. Seminer, tüm öğrencilerin birlikte ettiği “Su Elçisi Yemini” ile son buluyor. Katılımcı öğrencilere, eğitimin ardından “Su Elçisi” sertifikaları takdim ediliyor.

Eğitim sonrasında DİSKİ Halkla İlişkiler ve İletişim Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, okulun çeşitli alanlarına ve özellikle tuvaletlerine su tasarrufu mesajları içeren stiker ve afişler yerleştiriliyor.

“Suyumuz Geleceğimizdir” sloganıyla yıl boyunca sürecek olan eğitimler, DİSKİ Halkla İlişkiler ve İletişim Şube Müdürlüğü personelleri Aynur Pakdemir Ayaz ile Avşin Altınoğlu tarafından dönüşümlü olarak yürütülüyor.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP