DOLAR 41,0970 0,51%
EURO 47,9253 0,57%
ALTIN 4.497,310,33
BITCOIN %
Diyarbakır
35°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Taksiciler ve yolcular artık daha güvende

Diyarbakır’da Taksiciler ve yolcular artık daha güvende

Diyarbakır’daki ticari taksilerde güvenlik yeni bir boyuta taşınıyor. Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemeler, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklikle birlikte taksilere acil durum butonu ve araç içi kamera bulundurma zorunluluğu getirildi.

ABONE OL
17 Nisan 2025 11:57
Diyarbakır’da Taksiciler ve yolcular artık daha güvende
0

BEĞENDİM

ABONE OL

17 Nisan 2025 11:57


Kaynak: BİLAL DALGIÇ

Bu uygulama ile hem sürücülerin hem de yolcuların güvenliğini artırmak, tarafların kendilerini daha güvende hissetmesini sağlamak hedefleniyor.
Diyarbakır’da faaliyet gösteren çok sayıda taksi şoförü yeni düzenlemeye uyum sağladı. Şehir genelinde birçok ticari taksi araç içi kameralarla donatıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan TÜVTÜRK, 1 Mart 2025 tarihinden itibaren araç içi kamerası bulunmayan ticari taksilerin muayeneden geçemeyeceğini duyurdu.


Yeni uygulama sayesinde, yaşanabilecek olası olumsuzlukların önüne geçilmesi ve kayıt altına alınması planlanıyor. Yetkililer, sistemin güvenli ulaşımı destekleyeceğini belirtiyor.

 

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP