DOLAR 41,0951 0,51%
EURO 47,7916 0,58%
ALTIN 4.479,100,06
BITCOIN 45972100,88%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sevgililer Günü’ne özel para konseptli çiçekler

Sevgililer Günü’ne özel para konseptli çiçekler

Diyarbakır Çiçekçiler Odası Başkanı Hanifi Yazıcı, ekonomik krize karşı yaratıcı bir çözüm buldu.

ABONE OL
14 Şubat 2025 12:33
Sevgililer Günü’ne özel para konseptli çiçekler
1

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Şubat 2025 12:30


Kaynak: NURETTİN FİDANCAN

Diyarbakır’da çiçekçilik yapan ve aynı zamanda Diyarbakır Çiçekçiler Odası Başkanlığı görevini üstlenen Hanifi Yazıcı, Sevgililer Günü’ne özel, alışılmadık bir çiçek tasarımıyla dikkatleri üzerine çekti. Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren çiçekçilerin iş hacmi ciddi oranda düşerken, Yazıcı, müşteri taleplerine yanıt verirken yaratıcılığını konuşturdu. Sipariş üzerine, çiçekleri saran gerçek paralarla tasarladığı buketleri satışa sundu.

Yazıcı, sektördeki genel durumu ve ekonomik koşulları şu şekilde dile getirdi: “Ekonomiden dolayı işlerimiz hemen hemen yarıya düştü. Çiçekçiler olarak gülleri 150 TL’den satıyoruz. Gerçekten büyük bir sıkıntı var. Geçen yıl ile bu yıl arasında diyebilirim ki, dörtte üç fark var; yani bu yıl, dörtte bir iş yapabiliyoruz. İşlerimizin hemen hemen yarıdan fazlası düşmüş durumda. Oda, pahalılıktan ve ekonomik krizden kaynaklanıyor.”

Ekonomik Kriz ve Çiçek Sektöründeki Düşüş

Ekonomik kriz nedeniyle çiçekçilik sektöründe büyük bir daralma yaşanıyor. Diyarbakır’daki çiçekçiler, müşteri taleplerinin büyük çoğunluğunu telefon ve internet üzerinden almaya başladılar. Özellikle güllerin siparişleri artmış durumda; yedili ve dokuzlu gül buketleri, çiçekçilere en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Ancak, çiçek fiyatları yüksek maliyetler nedeniyle büyük oranda arttı. Yazıcı, çiçeklerin maliyetinin en düşük seviyelerde bile 500-600 TL’yi bulabildiğini belirtti.

“En popüler çiçeklerimiz orkide aranjmanlar ve kutu çiçeklerimizdir. Onlar da 5-6 bin TL’den başlıyor. Ancak en kötü bir çiçek bile 500-600 TL’ye mal olabiliyor, bu da ekonomik krizden kaynaklanıyor. Herkes bunu alamıyor,” diyen Yazıcı, sektörün yaşadığı zorlukları vurguladı.

Gerçek Para ile Çiçek Buketleri

Bu zorlu koşullarda, sektördeki farkı yaratmak isteyen Yazıcı, “Para dekoruyla yaptığımız çiçek buketlerimizde de var. İki tane yaptık; birinde 5 bin TL kullandık, diğerinde ise 1500 TL kullandık. Maliyeti ortalama 200 TL olanlar, 7 bin TL’ye mal oldu; 1500 TL olan ise 5 bin TL’ye mal oluyor,” diyerek, çiçeklerin tasarımına eklediği para detaylarıyla Sevgililer Günü için oldukça ilgi çeken buketler hazırladı.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP