DOLAR 41,0980 0,76%
EURO 47,6429 0,82%
ALTIN 4.455,64-0,50
BITCOIN 45634291,42%
Diyarbakır
38°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kulp ilçesinde posta memuru  Ağrı Dağı zirvesine tırmandı

Kulp ilçesinde posta memuru Ağrı Dağı zirvesine tırmandı

Kulp ilçesinde posta memuru olarak çalışan Mehmet Fatih Aktürk, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı tırmanışı ile Ağrı Dağı'nın 5137 metre zirvesine ulaştı.

ABONE OL
3 Eylül 2024 10:54
Kulp ilçesinde posta memuru  Ağrı Dağı zirvesine tırmandı
2

BEĞENDİM

ABONE OL

2 Eylül 2024 14:28


Kaynak: MEHMET EMİN ALTUN

Türkiye Dağcılık federasyonunun düzenlemiş olduğu 30 ağustos zafer bayramı Ağrı dağı 5137 metre tırmanışı gerçekleştirildi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun düzenlediği 30 Ağustos zafer bayramı Ağrı Dağı tırmanışı gerçekleşti .Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Posta memuru ve Diyarbakır Doğa sporları üyesi olan Mehmet Fatih Aktürk 29 sporcuyla birlikte Ağrı Dağının zirvesine çıktı.

Türkiye’nin değişik illerinden gelen 29 dağcı  ile 28 ağustos günü Ağrı dağı 2200 metre alanda tırmanışa başlayan Türkiye dağcılık federasyonu dağcıları yaklaşık 5 saatli tırmanışın ardından 3200 kampına vardı. Geceyi 3200 kampında geçiren dağcılar serin ve güzel bir havanın verdiği rahatlıkla ertesi gün 4200 kampına tırmandı. Ertesi gün 30 Ağustos’ta Türkiye Dağcılık federasyonu antrenörü ve teknik direktörü Osman Kalaycıoğlu önderliğinde antrenörler  Hasan Altuntaş, Bülent Ak ve Müslüm Öndeş  ile  29 sporcu  4200 kampından 5137 metre yaklaşık 5 saatlik zor, yorucu ve  eksi 10 dereceyi  bulan soğukla mücadele ederek 30 ağustos sabah 07:00’de  Ağrı dağı zirvesine ulaşarak 30 ağustos zafer bayramını zirvede kutladı.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde posta memuru olarak çalışan ve Diyarbakır Doğa sporları üyesi olan Mehmet Fatih Aktürk ”Güneydoğu’nun  her tarafı sıcaktan kavrulurken burada buz gibi bir hava bizi karşıladı. Burada Doğubeyazıt’a kuş bakışı çok net bir sekilde görebildim ve  Ağrı dağında olmak gerçekten çok gurur ve onur verici bir duyguydu . Bu duyguyu ben bütün insanlarımızın görmesin istiyorum”dedi.

Ağrı Dağı’nın 5137 metre  zirvesinde kamp kuran dağcılar 7 saatlik inişle tırmanışlarını tamamladı. Ağrı Dağı’nın zirvesinde insanın kendini farklı hissettiğini söyleyen Aktürk” İnsan yüksek dağlara gittiğinde burada dağın kutsiyetini ve büyüklüğünü görüyor hele ki en yüksek zirveye ulaşıldığında burada yüce Allah’ın büyüklüğünü ve kudretini görüyor ve buna hayran kalıyor ve insanoğlunun ne kadar aciz ve biçare kaldığını burada gözleriyle şahit oluyor dağlar ve zirveleri en mahsum halleriyle insanlara kucak açıyor ”dedi.

Ağrı Dağı zirvesine ikinci kez çıkan posta memuru Mehmet  Fatih Aktürk kendisine bu duyguyu yaşatan ” Türkiye Dağcılık federasyonu başkanı Ersan Başar’a Diyarbakır Doğa sporları başkanı Abdurrahim Ekin’e Diyarbakır Afad dağ sorumlusu Mazlum Akman’a teknik direktör Osman Kalaycıoğlu’na Dağcılık antrenörleri Hasan Altuntaş Bülent Ak ,Müslüm Öndeş Ağrı dağcılık il temsilcisi Servet Arsalan’a Ağrı dağı kamp sorumlusu  Barzani Ceylan ve ekibine ve faaliyetine katılan tüm dağcılara çok çok teşekkür ettiğini ”ifade etti.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP