DOLAR 41,1139 0,53%
EURO 47,8587 0,59%
ALTIN 4.484,070,04
BITCOIN 4571110-0,63%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Av yasağı başladı, Diyarbakır’da balık fiyatları arttı

Av yasağı başladı, Diyarbakır’da balık fiyatları arttı

Türkiye'de 15 Nisan itibarıyla gırgır ve troller için uygulanan av yasağı, balık çeşitlerinde azalma ve fiyat artışına neden oldu. Türkiye’deki çeşitli denizlerde başlayan yasağın ardından balık tezgahlarında çeşitlilik azalırken fiyatlar yükseldi.

ABONE OL
22 Nisan 2024 14:10
Av yasağı başladı, Diyarbakır’da balık fiyatları arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

22 Nisan 2024 14:10


Kaynak: Ramazan SEYKAN

Diyarbakır’da balık satıcıları, yasağın tezgahlara etkisini değerlendirerek, “Nisan 15’te av yasağı başlamasıyla birlikte balık çeşitliliğinde bir azalma yaşandı. Ancak bu, balığın bulunmadığı anlamına gelmiyor. Azalan çeşitlilik, fiyatlara ve tüketicinin alım gücüne yansıdı. Örneğin, yasak öncesinde kilosu 90 TL’den satılan istavritin fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı. Bu süreç, balık akımının güçlenmesine kadar devam edecek. Tezgahlarımız balıksız kalmayacak, ancak fiyatlarda artış devam edebilir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu durum, balık tüketicilerini ve satıcılarını olumsuz etkilediği gibi, balık piyasasındaki dengeleri de etkilemeye devam ediyor.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP