DOLAR 41,0981 0,51%
EURO 47,6841 0,56%
ALTIN 4.470,16-0,17
BITCOIN 45859881,70%
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

45 Derecede Ciğer Tüketimi Düşmedi

45 Derecede Ciğer Tüketimi Düşmedi

Diyarbakır’da hava sıcaklıklarının artmasına rağmen ciğer tüketiminde düşüş olmadı. Vatandaşlar sıcak hava koşullarından etkilenmemek için sabahın serin vakitlerinde ciğer tüketiyor.

ABONE OL
26 Temmuz 2025 13:57
45 Derecede Ciğer Tüketimi Düşmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

26 Temmuz 2025 13:57


Kaynak: NURETTİN FİDANCAN

Diyarbakır kent genelinde yaşanan yüksek sıcak hava koşulları ciğer tüketimine olumsuz etkide bulunamadı. Ancak vatandaşlar yüksek kalori değerine sahip ciğeri sıcak hava koşullarının yaşanmasından önceki vakitler olan saat 06:00 ile 09:00 arasında tüketmeyi tercih ediyor. Merkez Bağlar ilçesi Dört Yol Bulvarında esnaflık yapan vatandaşların belirtiğine göre söz konusu saatler arasında ciğer satışı ortalama miktarda 50 kilogram olarak gerçekleşiyor.

Öte yandan cadde üzerinde çeşitli sektörlerde esnaflık yapan Diyarbakırlı vatandaşlar ise güne başlangıç öğünlerinin yaz ve kış mevsimi fark etmeden ciğer olduklarını belirtirken, sıcak hava koşularının kendilerinin ciğer tüketmekten vazgeçiremediğini söylüyor.

“45 Değil 55 Derecede Olsa Ciğersiz Olmaz”

Diğer yandan sabah kahvaltısında ciğer tüketiminin işlerinin bereketini simgelediğini belirten kimi vatandaşlar ise “45 değil 55 derecede olsa ciğersiz olmaz. Biz işe başlarken, ciğer ile başlarız. Bu geleneksel bir hale gelmiştir. Sıcak olması bir şeyi değiştirmez” şeklinde konuştu.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP